• VZDUCHLOLOĎ 21

          • Práve vyletela VZDUCHOLOĎ č. 21

            Po ťažkom a mimoriadne zložitom rozlietávaní  sa dnes podarilo vyletieť ďalšej Vzducholodi

            Z osahu: nový školský rok, a je vymaľované..., Poviedka 2018, cyklotrenažér, bažantský, Roadshow , zmrzlina z oravskej rakety, Svet okolo nás, stretnutie po 15+1 roku, ocenenie z rúk ministerky, Živá knižnica, stužkové, plenárne združenie, roztlieskávačky

          • Maratón písania listov

          • Od 25. novembra do 21. decembra 2018 sa na celom svete, vrátane Slovenska, koná jedna z najväčších medzinárodných udalostí na podporu nespravodlivo väznených, prenasledovaných a utláčaných ľudí - Maratón písania listov. Organizátorom udalosti na Slovensku je Amnesty International. V roku 2018 sa zameriava na ženy – aktivistky.
            V priestoroch Gymnázia v Tvrdošíne sa počas Noci v škole, ale aj na hodinách slovenského jazyka a literatúry, do akcie zapojilo 70 ľudí – rodičov, učiteľov, študentov. Svojimi listami podporili Mariellu Franco z Brazílie (zabitú na ochranu druhých), Nonhle Mbuthuma z Južnej Afriky (ochrankyňu pôdy) a Geraldinu Chakón z Venezuely (prenasledovanú za ochranu mladých ľudí). Aj vaše slová môžu zmeniť svet!

          • Noc v škole

          • Koniec mesiaca november, keď sú noci dlhé a dni krátke, patril obľúbenému podujatiu Noc v škole. Nocovali v škole naši primáni a sekundáni. Program bol bohatý, spalo sa málo. Na svoje si prišli parkouristi, cyklisti, sokoliari, milovníci nočných či spoločenských hier. Spojili sme príjemné s užitočným a spolu s rodičmi, učiteľmi a CSS Orava  sme šírili vianočné posolstvo na cyklotrenažéroch okolo celej Oravy (prešli sme 175 km), vyjadrili sme podporu utláčaným ženám v rámci Maratónu písania listov. Podujatie sme ukončili spoločnými raňajkami a pokračovali v učení

          • EKOPOSTER 2018

          • Tohtoročná slnečná jeseň mnohých inšpirovala k pekným výkonom. Na gymnáziu
            v Tvrdošíne žiaci a učitelia nezaháľali ani na konci kalendárneho roka a zapojili sa do súťaže,
            ktorú organizuje Trstená – susedné mesto.
            Žiaci Prímy sa odhodlane zapojili do výtvarnej súťaže EKOPOSTER 2018. Spolupráca
            v malých skupinkách sa osvedčila - podarili sa krásne dielka venované téme životného
            prostredia.
            Aj vďaka tejto súťaži sa nám darí podnecovať myslenie žiakov, aby videli, mysleli a konali
            ekologicky, a zároveň svoj názor na problematiku prediskutovali s inými a vyjadrili ho
            verejne pomocou rôznych výtvarných techník.
            Či sa im to podarilo, posúďte sami.

          • Okresné kolo OLYMPIÁDY ZO SLOVENSKÉHO JAZYKA A LITERATÚRY

          • V stredu 28. 11. 2018 sa v priestoroch ZŠ Š. Šmálika v Tvrdošíne konalo okresné kolo 11. ročníka OSJL – kategória C (žiaci 8. - 9. ročníkov ZŠ/tercie – kvarty 8-ročných gymnázií). Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry sa skladá z dvoch častí: písomná časť –  test a transformácia textu, ústna časť – príprava a prednes príhovoru.
            Naše gymnázium v súťaži reprezentovali žiačky kvarty A – Anežka Kurajdová a Lucia Garbiarová. Lucka sa umiestnila na 3. mieste. Blahoželáme a zároveň dievčatám ďakujeme za skvelú reprezentáciu školy. 

          • Nadpis

          • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

            Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.