• YOUNGSTERS vyhrali výlet do DUBLINU!

          • Štyri oravské gymnáziá, možnosť zapojiť sa pre štyridsaťjeden tímov. Ich úlohou bolo identifikovať problém vo svojom okolí, nájsť riešenie problému, podniknúť akciu a aplikovať realizáciu riešenia. Kritériami hodnotenia bola transparentnosť, udržateľnosť, škálovateľnosť, originalita a kreativita, podpora regiónu, zapojenie moderných technológií, zahraničný prvok, value for money, ekológia a zdravie, reálny dopad na spoločnosť.

            A je to tu! Poznáme víťazov. Spomedzi všetkých tímov sa na prvých štyroch miestach umiestnili tímy z našej školy. Výhru súťaže – Výlet do Dublinu – získali Youngsters (Dominika, Karina a Vanessa) so svojím projektom ZistiViac. Cez stránku zistiviac.sk sa snažia motivovať, inšpirovať a hlavne nakopnúť mladých ľudí z Oravy robiť niečo viac práve prostredníctvom ľudí, ktorí niečo viac už dosiahli. Poznáte športovca Jarka Žuffu, speváka Peťa Bažíka či modelku Kornéliu? Zistite viac na www.ZistiViac.sk

            Našim študentom za skvelú reprezentáciu a snahu urobiť niečo pre ľudí vo svojom okolí ĎAKUJEME! Želáme veľa skvelých nápadov a dúfame, že vaše projekty budú inšpiráciou aj pre ďalších mladých ľudí.

             

          • Okienko zaujímavých študentov - 1. časť

          • Marek Vilčinsky, študent sekundy, je mladý hokejista, ktorý pôsobí v klube HK Altis. Prinášame s ním krátky rozhovor. Príjemné čítanie.

            Ako si sa dostal k hokeju?

            Dostal som sa k nemu vďaka majstrovstvám sveta v roku 2012. Inšpirovala ma hra “našich chlapcov”.

            Čo považuješ za svoj najväčší úspech?

            Určite Chára Cup, kde som sa mohol osobne stretnúť aj so Zdenom Chárom.

            Čo je najťažšie na tom byť športovcom?

            Tréningy. Zaberajú veľa času a energie. Najviac vyčerpávajúce sú práve tie ranné.

            Ktorý hokejový tím je tvoj obľúbený?

            Boston Bruins. Hlavným dôvodom kvôli ktorému ich mám rád je to, že tam pôsobia aj štyria Slováci.

             

          • Tenisová medailová žatva

          • Sestry Šaškové pokračujú v dobrých výkonoch. Na tenisovom turnaji starších žiačok v Kysuckom Novom Meste vybojovala Barbora vynikajúce 2. miesto v dvojhre a 3.miesto v štvorhre. Karolína sa zúčastnila Slovenského pohára kategórie žien v Lieskovci a obsadila 3.miesto v dvojhre.

             

          • Stolnotenisová jednotka

          • Po  úspechu našich šachistov  tu máme ďalšie víťazstvo v stolnom tenise! Sára Ferenčíková z tercie získala 2. 3. 2019 v Čadci na Majstrovstvách kraja jednotlivcov staršieho žiactva pre rok 2019  1. miesto. Týmto sa stala majsterkou Žilinského kraja a zároveň sa kvalifikovala na majstrovstvá Slovenska. Blahoželáme!

        • Škola priateľská k deťom
          • Škola priateľská k deťom


          • Splnením kritérií sme sa v školskom roku 2017/2018 znova zaradili medzi školy priateľské k deťom, na čo sme patrične hrdí. Do programu sme sa zapojili aj v novom školskom roku.


            Čo je oproti predchádzajúcim rokom v programe nové?

            1. Slovenský výbor pre UNICEF prijal na Valnom zhromaždení 20. 9. 2018 rozhodnutie o transformácii na NADÁCIU UNICEF SLOVENSKO, vďaka ktorej bude môcť napĺňať svoju misiu pomoci deťom v núdzi efektívnejšie a promptnejšie.
            2. Zmenili sa kritériá na splnenie programu.


            Kritériá na splnenie programu ŠPD 2018/2019:

            • Vyplniť krátky evaluačný formulár, rozposlaný koncom roka 2018.
            • Urobiť s deťmi aspoň jednu z aktivít z určených publikácií.
            • Zúčastniť sa aspoň jednej zbierky organizovanej UNICEF SLOVENSKO - Vianočná zbierka 2018 alebo Týždeň modrého gombíka 2019.
            • Kúpiť aspoň jeden Darček pre život na www.unicef.sk/darceky.


             

          • Nadpis

          • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

            Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.