• Vyhrali sme súťaž InoŠkola

          • V rámci súťaže InoŠkola sa na Slovensku hľadali najinovatívnejšie školy, ktoré by sa následne zapojili do projektu vzdelávania a modernizácie zastrešeného Ministerstvom školstva SR, Európskou úniou a Operačným programom Ľudské zdroje. Hlavným cieľom projektu InoŠkola je rozvoj kompetencií žiakov základných a stredných škôl, a to konkrétne v oblastiach riešenia problémov, osobnej zodpovednosti, učiacich stratégií, kreatívneho myslenia, kritického myslenia, leadershipu, práce s ICT a ďalších užitočných schopností potrebných pre “Priemysel 4.0”
            Nezávislá odborná porota zložená z pedagógov na rôznych typoch škôl vybrala z konkurencie viac ako 50 kandidátov 6 najlepších, medzi nimi aj Gymnázium v Tvrdošíne. Z tohto víťazstva sa veľmi tešíme, lebo nám prinesie viaceré benefity a možnosti rozvoja pre žiakov i učiteľov školy.
            Staneme sa prestížnym regionálnym hubom (uzlom) vzdelávania pre Oravu, Turiec, Liptov, Kysuce, Horné Považie a Zamagurie, získame prístup k inovatívnemu vzdelávaciemu softvéru, na školu prídu prednášať odborníci na témy ako Hry vo vzdelávaní, Kritické myslenie na internete, Bezpečnosť na internete, Gamifikácia vzdelávania a Využívanie ICT vo vzdelávaní a podobne.
            „Sme skvelý kolektív učiteľov, ktorí sú obetaví, neustále sa vzdelávajú a snažia sa svojim študentom prinášať viac. Máme na zreteli dobro študentov, aby sa dokázali uplatniť nielen po profesionálnej stránke, ale aby rástli aj po charakterovej stránke. Neustále hľadáme nové spôsoby, ako im umožniť čo najviac rásť,“ povedala na slávnostnom vyhlasovaní víťazov učiteľka Žofia Dzuriková.
            Účasť v projekte je pre nás zároveň ocenením, že robíme správne veci v oblasti zvyšovania kvality vzdelávania a modernizácie vyučovacieho procesu v našej škole.

             

          • Týždeň Frankofónie na Gymnáziu v Tvrdošíne 22. - 26. marec 2021

          • Čo je to „FRANKOFÓNIA“? Napovie vám VIDEO, ktoré pre vás pripravili Johanka a Miška z Tercie.
            Pripojte sa aj vy k medzinárodným oslavám 50. výročia Frankofónie.
            Inšpirujte sa ľahučkým receptom na vynikajúce „les galettes“ a „crêpes“(link) z kuchyne našich najmladších francúzštinárok. MmmmňaM.
            V utorok mimoriadne študentské osobnosti oktávy absolvujú dobrovoľnú premenu na frankofónne OSOBNOSTI. Podporte ich a oblečte sa do farieb francúzskej vlajky (MODRÁ, BIELA, ČERVENÁ).
            Chýbajú vám farebné školské dni? A čo tak si špeciálne na ten deň zmeniť aj obrázok na Teams-e??
            Francúzštinári ponúkajú zaujímavé aktivity na KAŽDÝ DEŇ.
            Zapojte sa do KAHOOT kvízov od chlapcov z tercie, vyriešte Barborkine HÁDANKY o dielach francúzskych spisovateľov a zistite koľko toho už viete o kultúre frankofónnych krajín.
            V závere týždňa vyhodnotíme troch EXPERTOV na Frankofóniu.
            Inštrukcie k súťaži budú zaslané prostredníctvom Edupage. Sledujte školské správy ;)
             

            Veľa šťastia!     Bonne chance (čítaj „bonšons“)

            A aby ste si boli istí, že sa zapájate do medzinárodného podujatia, tu je malá pripomienka:
            Marec je už tradične mesiac KNIHY aaaaale TIEŽ FRANKOFÓNIE.
            Mesiac Frankofónie na Slovensku sa vracia v marci 2021 už po siedmykrát so špeciálnym pestrým programom, ktorý je venovaný (minuloročnému) 50. výročiu vzniku Medzinárodnej organizácie Frankofónie (Organisation internationale de la Francophonie). Toto medzinárodné podujatie spája všetkých priateľov a milovníkov francúzskeho jazyka a frankofónnych kultúr po celom Slovensku: od Tvrdošína ;) cez Žilinu, Banskú Bystricu, Zvolen, Košice, Prešov až po Nitru a Bratislavu. Podujatia Mesiaca Frankofónie sú určené milovníkom filmu, hudby, umeleckých výstav, ako aj literatúry, divadla, či diskusných prednášok. Program si môžete pozrieť TU.

          • Žiť život je umenie, umenie je život...

          • Nielen v mesiaci knihy sme s PRÍMOU na výtvarnej výchove skúšali prepájať realitu so snami. Tieto práce sú výsledkom zadania: obľúbený výrok prepoj s ilustráciou. Podarilo sa im to, však???

          • Oznam

          • Milí žiaci a rodičia,

            na základe rozhodnutia Ministerstva školstva, vedy výskumu a športu Slovenskej republiky č. 2021/10079:1-A1810 z 5. februára 2021 a rozhodnutia č. 2021/10079:2-A1810 z  2. marca 2021, vzhľadom na to, že okres Tvrdošín sa nachádza v 2. stupni varovania, bude Gymnázium v Tvrdošíne od 8. marca 2021 pokračovať v prezenčnom vzdelávaní pre končiace ročníky (oktáva a IV. A). Ostatné triedy pokračujú v dištančnej forme vzdelávania.

            Žiaci končiacich ročníkov musia dodržiavať aktuálne protipandemické predpisy vrátane pravidelného 7-dňového testovania.

            S prianím pohodových dní

            Matúš Chren

            riaditeľ školy

          • Nadpis

          • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

            Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.