• Škola priateľská k deťom - Migrácia a jej dopady na vzdelávanie

          • Vzdelávanie na diaľku má určite množstvo nevýhod, my sme ho však využili  a spojili sme študentov troch ročníkov so školským koordinátorom Slovenskej nadácie pre Unicef Filipom Mročom. Témou online hodiny bola migrácia a jej dopad na vzdelávanie detí. Je rozdiel medzi migrantom a imigrantom? Koho považujeme za utečenca, cudzinca a vnútorne vysídlenú osobu? Aký dopad má migrácia na vzdelávanie detí? Prezentácia na danú tému, postrehy a otázky zo strany študentov vytvorili priestor na dlhšiu diskusiu. Mladí ľudia k dianiu vo svete určite nie sú ľahostajní.

          • VODA JE ŽIVOT

          • 22. 4. si pripomíname  Deň Zeme. Unicef nás upozorňuje na problém s dostupnosťou pitnej vody.  ,,Extrémne výkyvy počasia, zmeny vo vodných cykloch a vojnové konflikty, sťažujú prístup k bezpečným zdrojom pitnej vody, najmä pre najzraniteľnejšie deti. Každý deň zomiera viac ako 700 detí do piatich rokov života v dôsledku hnačiek spôsobených znečistenou vodou a nedostatočnou hygienou. 450 miliónov detí žije v oblastiach, v ktorých je s prístupom k vode extrémny problém. V mnohých oblastiach musia deti putovať denne za vodou dlhé kilometre. Namiesto času, ktorý by mohli stráviť v škole, zabezpečujú pre rodinu vodu. Taký je aj príbeh 13-ročnej Ayshe, ktorý na Vás čaká vo videu,“ hovorí Mária Sliacka, výkonná riaditeľka Unicef Slovensko, ktorá nedostatok vody zažila na vlastnej koži počas trojročnej misie na Ukrajine.

          • Úspech na krajskom kole olympiády z FRANCÚZSKEHO JAZYKA

          • Jubilejný 30. ročník olympiády z francúzskeho jazyka sa uskutočnil v marci ako býva zvykom, avšak v zmenenej forme – online.
            29. marca 2021 na krajskom kole OFJ reprezentovala Gymnázium Tvrdošín Laura Lujza HABOVŠTIAKOVÁ z tercie A. Vďaka svojim výnimočným vedomostiam z francúzštiny i francúzskych reálií získala vynikajúce 3. miesto v kategórii 1B.
            Ďakujeme za reprezentáciu školy a želáme veľa úspechov v ďalšom štúdiu.

          • Eurocola onlnie zo Strassbourgu až k nám

          • V piatok 16.apríla 2021 sme sa v spájali s ostatnými školami z EÚ v rámci programu Euroscola, kde sme sa zúčastnili diskusií na tému „ Kybernetická bezpečnosť“ Dobre nám padlo, keď sme videli aj ostatných študentov z iných krajín, že fungujú ako my, mnohí doma uzatvorení alebo v škole pod prísnymi hygienickými pravidlami. Ale aspoň na malú chvíľu sme sa vrátili späť do sveta, aj keď len virtuálne a vyskúšali sme si komunikáciu v cudzích jazykoch.

            Ak by vás to to zaujímalo, ako sa to dá aj online, tak si môžete pozrieť....

             

             

          • Naše úspechy v matematických súťažiach 

          • Od začiatku školského roka sa mnohí žiaci zapojili do jednotlivých kôl matematických súťaží. Prvé úlohy sa riešili v domácom kole, tie ďalšie  v školskom kole. Najúspešnejší žiaci boli pozvaní na okresné kolá.  

             

            Výsledky okresného kola  MATEMATICKEJ OLYMPIÁDY 

            Dňa 31. 3. 2021 sa konalo okresné kolo Matematickej olympiády.

            Zúčastnili sa ho naši dvaja žiaci Emka Žilincová (sekunda) a Dávid Kováč (tercia). Vo svojich kategóriách nás veľmi úspešne reprezentovali. Emka skončila na peknom štvrtom mieste a Dávid na piatom mieste. 

             

            Výsledky okresného kola  PYTAGORIÁDY 

            Dňa 14. 4. 2021 sa konalo okresné kolo Pytagoriády. 

            V kategórii P6 – (príma) nás reprezentovali: Emka Ďaďová, Nelka Drndášová, Mariannka Kojdová, Emka Slimáková, Adam Stanko, Matej Staroň a Tatiana Žuffová. 

            V tejto kategórii súťažilo 52 žiakov a našou najúspešnejšou bola Emka Ďaďová na 19. mieste. 

            V kategórií P7 – (sekunda) nás veľmi úspešne reprezentovali Radka Maďarová a Tatiana Pániková.  

            V tejto kategórii  súťažilo 29 žiakov. Obidve boli úspešné a skončili na peknom 6. a 7. mieste. 

            V kategórií P8 – (tercia) nás reprezentovali Michaela Holubčíková a Dávid Kováč. V tejto kategórii súťažilo 26 žiakov. 

            Milým prekvapením je tretie miesto Dávida Kováča, o ktorom vieme, že je veľmi šikovný matematik. 

             

             Gratulujeme všetkým súťažiacim  a ďakujeme za  úspešnú reprezentáciu našej školy.

          • Malý dar, veľká zmena

          • Malý dar, veľká zmena je názov fundraisingovej výzvy, ktorú pripravili Emka a Ninka zo sexty. Výzva je súčasťou programu Škola priateľská k deťom. Prečo chceme pomôcť, komu chceme pomôcť a ako chceme pomôcť vysvetľujú v texte výzvy. Každé dieťa má potenciál, vytvorme spolu podmienky, v ktorých by sa mohol rozvíjať.
            Človek nežije iba z lásky, ktorú prijíma, ale hlavne z tej, ktorú daruje.
            Zdieľaj túto výzvu a daruj aj ty.


          • Nadpis

          • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

            Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.