• Francúzsky jazyk to je láska na celý život


          • "Čím ťažšia je práca, na ktorú v mene lásky venuješ svoje sily, tým väčšie je tvoje nadšenie."
            Antoine de Saint Exupery francúzsky spisovateľ a pilot

            Na celom Slovensku je len JEDNA škola, ktorá má ocenených najviac učiteľov francúzskeho jazyka.
            Tá JEDINÁ škola je Gymnázium v Tvrdošíne.

            Slávnostné oceňovanie sa konalo v júni na Univerzite sv. Cyrila a Metoda v Trnave. Pri príležitosti 30. výročia založenia SAUF – Slovenskej asociácie učiteľov francúzštiny – si pamätnú medailu prevzalo viac než päťdesiat učiteľov FRJ z celého Slovenska.

            Medailu a ďakovný list dostali až dve pedagogičky dlhé roky pôsobiace na gymnáziu v Tvrdošíne: Mgr. Anna Poláčková a Mgr. Veronika Harmatová.

            Veríme, že ich láska k francúzštine a práci s mladými bude inšpirovať nové talenty a otvorí brány všetkým, ktorí sa po francúzsky chcú učiť.

            "Ak chceme dosiahnuť veľké veci, musíme snívať aj konať." Anatole France francúzsky spisovateľ 

          • Odovzdávanie diplomov

          • Dnes naše gymnázium navštívila pani Janka Kostovčáková zo ZMUDRI do škôl a odovzdala študentom

            III.  A a septimy diplomy za absolvovanie programu Ako nenaletieť hoaxom a klamstvám na internete.

            Za milú návštevu srdečne ďakujeme a študentom blahoželáme :)

          • PONOŽKY S MYŠLIENKOU

          • Poznáte CHVÁLONOŽKY? Je tu ďalšia výhoda pre vás! Zliav nikdy nie je dosť, preto prichádza ďalšia. Všetci študenti a učitelia Gymnázia v Tvrdošíne získavajú zľavu 30% na online nákup Chválonožiek na https://chvalonozky.sk/ Stačí zadať zľavový kód "englishstar".

          • Zľava 30% a nohy v pohode

          • Ako poďakovanie za účasť v súťaži EnglishStar sme všetci, žiaci i učitelia, dostali od reklamného partnera súťaže, firmy FUSAKLE unikátny kód pre našu školu na zľavu 30% na celý sortiment tovaru. Toto je náš kód: NJOY-7977 (neplatí na kolekciu POMOC UKRAJINE, kolekciu POMÁHAM a už zľavnený sortiment).

            Zľavový kód si môžeme uplatniť až do 31.12.2022.

          • Fair Play?

          • V rámci projektu eTwinning sme sa s III.A od februára venovali téme športu a rozvoja osobnosti. Spolupracaovali sme so školami v Taliansku a Španielsku. Uskutočnili sme viacero online stretnutí a projektových aktivít, napr. návrh loga projektu, prezentácie o športe v našom meste a regióne, kvíz o športe, pozeranie filmu a diskusiu o histórii futbalu, o osobnostných kvalitách; graficky sme upravovali citáty o športe, zmerali sme si sily v behu na 60m a pod. Za aktívnu účasť si tretiaci zasluhujú veľkú pochvalu.

            Väčšina študentov tvrdí, že vďaka projektu si zlepšili angličtinu a digitálne zručnosti. Podobný projekt by odporučili aj ostatným študentom a uvítali by ho i na iných predmetoch.

            Tu si môžete pozrieť záverečné spoločné VIDEO o našich aktivitách a spoločnú VIRTUÁLNU GALÉRIU citátov o športe a osobnosti.

          • DILONGOVA TRSTENÁ

          •  (celoslovenská súťaž v prednese duchovnej poézie a prózy)

            Adam a jeho 1. miesto v predese prózy; Jarko a jeho kolega v porote prednesu poézie

          • Deň životného prostredia a MÓDNY PRIEMYSEL

          • Tvoj outfit má VPLYV NA SVET – vedel/-a si?
            Na spolužiakov, na prírodu, na vodné zdroje, dýchateľný vzduch, na ľudské práva, na svetový mier.. neveríš?

            Pozrime sa spolu na to aká je SKUTOČNÁ CENA oblečenia.

            Už teraz si na nástenke EnvirOkienko môžeš pozrieť tipy na GREENfluencerov a zaujímavé podcasty venované téme FAST FASHION.

             

            VEĽKÁ CESTA OD VLÁKNA KU KONEČNÉMU VÝROBKU

            Súťaž tried: vyberte si jeden kúsok oblečenia (tričko, klobúk, tenisky, rifle, opasok,...) a vytvorte veľkoplošný plagát na tému: VEĽKÁ CESTA od vlákna ku konečnému výrobku. Čas na tvorbu do 12.6. Plagáty budú od 13.6. vystavené v priestoroch školy a žiaci i učitelia budú hlasovať za najvydarenejšie dielo. Vyhodnotíme a odmeníme 30.6.

             

            BUĎ ORIGINÁL

            Súťaž jednotlivcov: 6.6. príď v oblečení/ s módnymi doplnkami (ideálne vlastnoručne) vytvorenými z ne/recyklovaného materiálu (noviny, plastové poháriky, pozlátko, obaly z cukroviniek, zipsy, fólie, atď) - fantázii sa medze nekladú. Diela/outfity budú odfotené a vyhodnotené odborníčkou na udržateľnú módu.
            Najlepší nápad bude ocenený.

            Inšpiruj sa:

            https://zaujimavysvet.webnoviny.sk/outfity-celebrit-z-recyklovanych-materialov/

          • Nadpis

          • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

            Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.