• kin-ballový krúžok v roku 2021/2022

piatok

13. 15 - 14. 45

Pravidlá hry:
        • Kin-ball hrajú naraz proti sebe tri farebne odlíšené tímy.
        • Každý tím má štyroch hráčov.
        • Oficiálne farby tímov sú modrá, čierna a biela.
        • Jeden tím útočí, ďalšie dva tímy sa bránia.
        • Hráči tímov v obrane tvoria okolo lopty obranný štvorec.
        • Tento štvorec stále nasleduje pohyby lopty. Hráči tvoriaci štvorec sú vo vzdialenosti asi 3 metre od lopty.
        • Hra začína podaním tímu v útoku.
        • Pri podaní traja hráči držia loptu, štvrtý odpaľuje.
        • Skôr ako hráč loptu odpáli musí zavolať "omnikin" a farbu tímu, na ktorý útočí, napr. "omnikin, modrá!". Toto zvolanie sa nazýva určenie.
        • Podávajúci hráč musí vždy počkať na hlasné zopakovanie farby rozhodcom a až potom odpáliť.
        • Tím, ktorý bol určený, má za úlohu chytiť loptu skôr, než sa lopta dotkne hracej plochy.
        • Pri hre v telocvični je hracou plochou podlaha, steny, strop a tiež všetky pevné objekty (chybou je napríklad, keď sa lopta dotkne dosky basketbalového koša).
        • Ak určený tím v obrane loptu chytí, stáva sa útočiacim tímom a odpaľuje loptu.
        • Ak určený tím v obrane loptu nechytí, získavajú ostatné dva tímy po jednom bode.
        • Tím, ktorý urobil chybu, podáva z miesta chyby.
        • Štandardný zápas sa hrá na tri víťazné periódy, každá trvá sedem minút hrubého času.
        • Perióda trvá 7 minút. Alebo sa hrá do 13 bodov. V tomto prípade ak jeden, alebo dva tímy dosiahnu 11 bodov, tím s najnižším počtom opustí ihrisko a do 13 dohrávajú už iba dva tímy.
        Základné pravidlá:
        o Dvakrát za sebou nesmie podávať ten istý hráč.
        o Pri hre mix (muži a ženy) musia byť v každom tíme počas hry na hracej ploche najmenej dve dievčatá.
        o Po odpale musí lopta prekonať dráhu najmenej 3 metre.
        o Aspoň časť dráhy lopty musí mať horizontálnu alebo stúpajúcu dráhu (je zakázaná klesajúca dráha, od miesta odpalu nesmie lopta letieť šikmo k podlahe).
        o Pri podaní sa musia traja hráči tímu dotýkať lopty, štvrtý hráč odpaľuje.
        o Hráči tímu, ktorý nebol určený, nesmú prekážať určenému (prijímajúcemu) tímu v chytaní lopty (napr. pri určení "omnikin čierna!", nesmú hráči bieleho tímu prekážať hráčom čierneho tímu v príjme).
        o Ak je medzi tímami jeden vo vedení (má najviac bodov), tímy na druhom a treťom mieste musia útočiť (podávať) na tento tím.
        o Ak podáva vedúci tím, musí útočiť na druhý tím v poradí

Videá:

• Lorem ipsum dolor

• Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

•  Etiam lacinia feugiat libero, quis sodales metus porta quis
        •  Proin maximus feugiat ipsum id rhoncus
        •  Suspendisse bibendum dignissim justo
        •  Sed mattis ligula et sem egestas rutrum

Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.

• Lorem ipsum dolor

• Morbi volutpat enim
      • Etiam lacinia feugiat libero, quis sodales metus porta quis. Proin maximus feugiat ipsum id rhoncus. Donec quis dolor eu est sagittis cursus sed eu ex. Suspendisse bibendum dignissim justo. Aliquam vestibulum magna at iaculis eleifend. Sed mattis ligula et sem egestas rutrum. Vestibulum

• Placerat ipsum