• 11. ročník projektu Záložka do knihy spája slovenské školy

          • Národný inštitút vzdelávania a mládeže vyhlásil k Medzinárodnému mesiacu školských knižníc 2022

            11. ročník celoslovenského projektu pre stredné školy Záložka do knihy spája slovenské školy.

            Cieľom celoslovenského projektu je nadviazanie kontaktov medzi slovenskými strednými školami a podpora čítania prostredníctvom výmeny záložiek do kníh, ktoré žiaci vyrobia ľubovoľnou technikou na vyhlásenú tému Najlepší fantasy príbeh podľa mňa vyzerá takto...

            Hovorí sa, že dvakrát nevstúpiš do tej istej rieky. V prípade spolupráce medzi školami to našťastie neplatí. Naším partnerom v projekte sa druhýkrát stalo Gymnázium Lipany.

            Projekt je ukončený, záložky už majú nových majiteľov. Všetkým zúčastneným študentom ďakujeme za tvorivú prácu a nadšenie. Na záver ponúkame malú ,,ochutnávku" fantasy príbehov v podobe záložiek Gymnázia Tvrdošín a Gymnázia Lipany.

             

             

          • Študentská kvapka krvi

          • Stalo sa tradíciou, že Deň študentstva oslavujeme netradičným spôsobom, a to darovaním krvi.

            V piatok 18. 11. 2022 pozývame všetkých darcov do priestorov ZŠ Márie Medveckej v Tvrdošíne, kde sa od 8.00  do 10. 30 hod. uskutoční odber. Prosíme všetkých záujemcov o darovanie krvi, aby sa prihlásili u p. p. Košarišťanovej (prípadne p. Masnicovej) do 14. 11. 2022. Prvodarcovia sú vítaní!

          • Nový projekt Erasmus+

          • V dňoch 14.-16.10.2022 sa Mgr. Marianna Hrubcová a Mgr. Katarína Pačechová, koordinátorky Erasmus + projektu pod názvom "Regionálna identita a povedomie" zúčastnili pracovnej projektovej schôdzky koordinátorov projektu v maďarskom Veszpréme. Na projekte bude naša škola spolupracovať s už overenými partnermi z Nemecka, Maďarska a Čiech. Prezentovať bude každá škola región, v ktorom sa nachádza, jeho prírodné i historické krásy, možnosti, minulosť, prítomnosť a budúcnosť. Veríme, že spolupráca bude úspešná a naši žiaci si z projektových mobilít odnesú mnoho zážitkov, nových vedomostí a priateľstiev. 

          • V krajine tisícich jazier s Gymnáziom TVRDOŠÍN

          • Projekt Erasmus+ Winter sports and active lifestyle

            Zúčastnené krajiny: ČR, LT, SR, FIN; školy a športové kluby

             

            Je skoré ráno. Prebúdzame sa v príbytkoch necelých 300 km od severného polárneho kruhu. Po troch dňoch cestovania v autobuse konečne mäkká posteľ. Sme tu – v Raahe – na projektovom stretnutí vo Fínsku. Po Česku, Litve a Slovensku je Fínsko posledná hosťovská krajina.

            Dnes nás čaká škola a prezuvky vraj netreba. Po príchode je nám jasné prečo – Fíni prezuvky nenosia – chodia v ponožkách – otužilci. Nachladnutie je bežné, ale nestačí na ospravedlnenku. (Dokelu!)

            Dozvedáme sa fakty o krajine, o pohnutej histórii, o prírode, o typických zimných športoch, a životnom štýle tohto severského národa. Zaujímavé je ... aký pokojný a zároveň aktívny život vedú.

            Možno je to práve vďaka saunovaniu, ktoré si doprajú častejšie než ktorýkoľvek obyvateľ zemegule. Vedeli ste, že priemerná fínska rodina trávi istý čas v saune takmer každý deň? Rôzne druhy sáun - od parnej, cez fínsku, suchú až po dymovú – prispievajú k dobrej fyzickej i duševnej kondícii. Ten pokoj a čerstvý vzduch, keď sa vyjdete schladiť von, pôsobí tak blahodarne.

            Fíni však nič nepodceňujú čo sa zimného komfortu pri športe týka – rukavice, čiapka, teplé oblečenie a náhradný odev, teplé a výživné jedlo – napr. tradičná polievka s lososom zvaná Lohikeitto, a pokojný čas oddychu vo vlnených ponožkách pri krbe s hrnčekom čaju – to nie je nič výnimočné – skôr bežná príjemná fínska rutina.

            Zábava im nie je cudzia, naopak – radi tancujú, prejdú sa po piesčitej pláži, plavia po mori a stretávajú sa na opekačke s priateľmi. Aj takto s nami trávili spoločné popoludnia a večery.

            V blízkosti vodných plôch, či už ide o jazero alebo more, sa len málokto nevyzná v nejakom vodnom športe. Vodácky deň sme si užili vďaka skúseným inštruktorom. Novou športovou aktivitou pre viacerých z nás bol kayaking na mori. Základy sme zvládli všetci. Záverečné ”preteky” aj pokojný splav na Paddleboardoch patrili k najsilnejším zážitkom z Fínska. Určite to vyskúšajte - aj keby sa teplota mora pohybovala len okolo 12-13 stupňov. Niektorí z nás ju okúsili na vlastnej koži (a už sa môžu prihlásiť do klubu ľadových medveďov). J

            V športovom parku Kaakkurin liikuntamaa, v ktorom je možnosť využiť schody na vystupovanie (výbeh), cyklotrailovú dráhu, ale predovšetkým výborné out-doorové centrum s rôznorodými stanovištiami, sme si dali poriadne do tela. Najskôr úvodný strečing - precvičiť celé telo a následne meranie tepu pri všetkých troch aktivitách. Tento park bežná populácia náležite využíva. Stretli sme predovšetkým ľudí v zrelšom veku (65+). Dopravili sa na bicykli, odcvičili svoj program (pohybovali sa aj medzi nami), a pokračovali ďalej. Všetko to robili s chuťou a v duchu motta nášho Projektu ”ACTIVE LIFESTYLE”.

            Pobyt v Raahe nás ubezpečil, že pohybové aktivity (napr. bedminton, discgolf), ktorým sa o.i. venujeme v rámci vyučovania telesnej výchovy, sú súčasťou aktívneho životného štýlu mladých (ale aj starších generácií) vo vzdialených krajinách. Preto je veľmi dobré sa ich učiť a venovať sa im pokiaľ máme na to možnosti a podmienky.

            Také lanové dráhy ako v športovom centre Kalajoki už je možné využívať i u nás. Vo Fínsku sú obklopené nádhernou panenskou prírodou. Národ Fínov má s prírodou vytvorené skutočne silné puto. Obvyklé miesta na oddych bývajú vynikajúco vybavené kempingy. A megalomanské hotely? Tie sú v prírode zriedkavosťou. Mali by sme si z nich vziať príklad.

            Jazda na FATbikoch krásnym severským lesom a prekonávanie prírodných prekážok boli zážitkom aj pre skúsených bajkerov. Skutočnosť, že Fíni využívajú bicykel na prepravu do školy, do práce, aj v zime na snehu, prekvapil viacerých z nás. Treba zdôrazniť, že majú na to vytvorené závideniahodné podmienky – značené cesty, cestičky, chodníky pre cyklistov všetkými možnými smermi, v dedinkách i veľkomestách napr. v krajskom meste Oulu. Toto univerzitné mesto nazývané aj „hlavným mestom severu“ sa oplatí navštíviť kvôli originálnym pamätihodnostiam a suvenírom. Salmiaki, Fazer, Moomins – tieto značky si určite pamätajte, keď sa tam raz vyberiete. BTW - v roku 2026 sa stane European Capital of Culture. Vo Fínsku si môžete výborne precvičiť svoju angličtinu, väčšina Fínov komunikovať po anglicky vie a ochotne tento jazyk v kontakte s cudzincami využíva, aj keď nepatrí k oficiálnym jazykom krajiny.

            Hoci cesta k cieľu bola dlhá, priniesla chvíle oddychu, pozorovanie krajiny a poznávanie nových miest na trase naprieč Poľskom a pobaltskými štátmi. Originálny zážitok nám priviala i plavba trajektom medzi dvoma krásnymi metropolami severu - Tallinom a Helsinkami.

            Budú nám chýbať tie nekonečné lesy a úseky, kde obrovský hnedý los pokojne mohol vkročiť na cestu. Budú nám chýbať živé debaty s priateľmi. Vďaka projektom Erasmus+ stále pribúdajú noví, a my sme za tieto nové priateľstvá a skúsenosti veľmi vďační. KIITOS – ďakujeme.

            Naša fínska odysea končí, a vďaka nej sme pripravení na nové dobrodružstvá. Sledujte nás na FB, Insta a TikTok.

            Poznámka na záver: Hoci projekt Erasmus+ má tému Winter sports and active lifestyle, pre globálne problémy s koronavírusom sa táto výmena uskutočnila v mesiaci september.

          • Noc výskumníkov

          • Triedy príma, sekunda a tercia sa 30. 9. vybrali niečo sa naučiť zaujímavou formou do Žiliny na Noc výskumníkov. Táto sa konala v OC MIrage, kde sa návštevníkom ponúkalo 30 stánkov s rôznymi témami, napríklad chemické pokusy, programovanie, zdravá výživa, udržateľnosť, spracovanie plastov, prvá pomoc, virtuálna realita, kriminalistika, doprava, moderné 3D tlačiarne a iné. Študenti si mohli vyskúšať množstvo aktivít, dotýkať sa i ochutnávať, zapájať sa do kvízov a získať zaujímavé odmeny. Ďakujeme našej škole, že nám umožnila účasť na tejto skvelej akcii! 

          • Víkendové stretnutie AFS DOBROVOĽNÍKOV

          • V dňoch 23. - 25. septembra 2022 sa v Dolnom Oháji pri Nitre konalo celoslovenské stretnutie dobrovoľníkov AFS. S touto 2. najväčšou dobrovoľníckou organizáciou na svete spolupracuje naša škola už od roku 2013, kedy sa s pomocou AFS organizovala prvá triedna výmena so školou v talianskom Rimini. Odvtedy sme so žiakmi navštívili Rím, Miláno aj ďaleký Izmir v Turecku, hosťovali sme 6 zahraničných študentov, ktorí navštevovali našu školu. Na stretnutí v Oháji nás reprezentovali 3 žiačky z triedy II.A - Emma (nie Soňa), Natália a Tímea. Program stretnutia bol veľmi rôznorodý, plný aktivít, spoznávania sa a medzikultúrneho
            vzdelávania. Dievčatá sa naučili základy čínskej kaligrafie a čínskeho square dance s medzinárodnými hosťami z Confucius Institute for Business at Matej Bel University, veľmi zaujímavé a podnetné boli aj workshopy s lektorom Thanakon Pop Tiwawong a teambuildingové aktivity.
            Ďakujeme za reprezentáciu, aj za ochotu rozvíjať vzájomnú spoluprácu s AFS aj v novom školskom roku. 

          • Maturita 2023 - základné informácie

          • Informácie o prihlasovaní sa na MS v školskom roku 2022/23

             

            Prihlásenie žiaka na maturitnú skúšku

             

            Žiak posledného ročníka príslušného vzdelávacieho programu študijného odboru v strednej škole  do 30. septembra písomne oznámi riaditeľovi školy alebo poverenému pedagogickému zamestnancovi predmety, ktoré si na maturitnú skúšku zvolil. Žiak so zdravotným znevýhodnením oznámi aj spôsob vykonania maturitnej skúšky.

             

            Predmety MS:

            Žiak gymnázia s vyučovacím jazykom slovenským koná MS zo štyroch predmetov:


            1. slovenský jazyk a literatúra,
            2. povinný predmet zo skupiny cudzích jazykov,
            3. voliteľný predmet zo skupiny prírodovedných, spoločenskovedných alebo ostatných
            predmetov, pričom hodinová dotácia z tohto predmetu počas gymnaziálneho štúdia
            musí byť aspoň 6 hodín týždenne, v čom môžu byť zahrnuté aj semináre alebo
            cvičenia rovnakého zamerania,
            4. ďalší voliteľný predmet – akýkoľvek predmet zo skupín predmetov, v ktorom sa žiak
            vzdelával a je uvedený v učebnom pláne školy (okrem výchovných vyučovacích
            predmetov). Výber predmetu nie je podmienený hodinovou dotáciou a úrovňou.

             

            Z legislatívnych noriem upravujúcich organizáciu maturitnej skúšky vyplýva:


            1. Žiak môže konať MS iba z vyučovacích predmetov (okrem výchovných vyučovacích
            predmetov), ktoré sú uvedené v učebnom pláne školy a v ktorých sa v škole vzdelával.


            2. Podmienka hodinovej dotácie najmenej šesť vyučovacích hodín v súčte týždenných
            hodinových dotácií počas štúdia v gymnáziu sa netýka všetkých voliteľných predmetov,
            ale iba jedného z voliteľných predmetov v zmysle § 12 ods. 2 až 5 vyhlášky č. 224/2022
            Z. z.


            3. MS zo všetkých maturitných predmetov, okrem cudzích a druhých vyučovacích
            jazykov, sa vykonáva na jednej úrovni.


            4. Žiak gymnázia a žiak strednej športovej školy v odbore športové gymnázium vykoná MS z povinného cudzieho jazyka na úrovni B2.

             

            5. EČ a PFIČ MS môže žiak vykonať iba z jedného cudzieho jazyka, ktorý si žiak určí
            pri prihlasovaní na MS.


            6. Žiak gymnázia s vyučovacím jazykom slovenským si môže ďalší cudzí jazyk voliť
            ako voliteľný predmet alebo ako dobrovoľný predmet. V oboch prípadoch vykoná iba
            ÚFIČ MS na úrovni B1 alebo B2 podľa vlastného výberu.


            7. Žiak s vývinovými poruchami učenia alebo so sluchovým postihnutím môže
            z predmetu zo skupiny cudzích a druhých vyučovacích jazykov konať len ÚFIČ MS.
             


            Žiak úspešne vykoná MS z predmetu, ktorý má EČ a PFIČ MS, ak jeho hodnotenie
            z ÚFIČ MS:

            a. nie je horšie ako stupeň prospechu 3 (dobrý) a v PFIČ MS získa úspešnosť
            vyššiu ako 25 % alebo v EČ MS získa úspešnosť vyššiu ako 33 %,

            alebo


            b. je stupeň prospechu 4 (dostatočný) a v PFIČ MS získa úspešnosť vyššiu ako
            25 % a súčasne v EČ MS získa úspešnosť vyššiu ako 33 %.
             

            Žiak úspešne vykoná MS z predmetu, ktorý má EČ MS a nemá PFIČ MS, ak jeho
            hodnotenie z ÚFIČ MS:

            a. nie je horšie ako stupeň prospechu 3 (dobrý) a v EČ MS získa úspešnosť
            vyššiu ako 25 % z celkového počtu bodov,

            alebo


            b. je stupeň prospechu 4 (dostatočný) a v EČ MS získa úspešnosť vyššiu ako
            33 %.


            Žiak úspešne vykoná dobrovoľnú EČ MS, ak v nej získa úspešnosť vyššiu ako 33 %,
            a dobrovoľnú PFIČ MS, ak v nej získa úspešnosť vyššiu ako 25 %.
             

             

            Termíny:

            V súlade s dokumentom Sprievodca školským rokom 2022/2023 sa riadny termín externej časti a písomnej formy internej časti maturitnej skúšky (EČ a PFIČ MS) v školskom roku 2022/2023 uskutoční v dňoch: 

            • 14. marec 2023 (utorok) – slovenský jazyk a literatúra, maďarský jazyk a literatúra,
            • 15. marec 2023 (streda) – anglický, francúzsky, nemecký, ruský, španielsky, taliansky jazyk,
            • 16. marec 2023 (štvrtok) – matematika,
            • 17. marec 2023 (piatok) – slovenský jazyk a slovenská literatúra, ukrajinský jazyk a literatúra.

            Náhradný termín EČ a PFIČ MS sa uskutoční 3. až 5. apríla 2023 12. apríla 2023. 

            Opravný termín EČ a PFIČ MS určí MŠVVaŠ SR. Predbežný termín je 5. až 8. septembra 2023.

             

            Zákony a vyhlášky:

            Zákon č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní

            Vyhláška č. 224/2022 Z. z. o strednej škole

             

            EČ MS a PFIČ MS zabezpečuje Národný inštitút vzdelávania a mládeže (NIVaM), ktorý sa od 1. 7. 2022 stal právnym nástupcom NÚCEM (Národného ústavu certifikovaných meraní vzdelávania). Maturitná skúška po obsahovej stránke vychádza z Cieľových požiadaviek na maturanta, ktoré nájdete v časti Odkazy. Cieľové požiadavky na maturanta z jednotlivých predmetov vydáva a aktualizuje Štátny pedagogický ústav.

            Odkazy:

            Maturita 2023 – Základné informácie

            Špecifikácie testov EČ a PFIČ MS v školskom roku 2022/23

            Cieľové požiadavky na ÚFIČ MS

             

             

             

          • Príbeh hudby - slovenská hudba

          • V piatok 23. 9. 2022 sa žiaci prímy a sekundy spolu s desiatkami či stovkami ďalších žiakov na celom Slovensku pokúsia o rekord v počte účinkujúcich pri uvedení skladby. Ste zvedaví na okolnosti tohto podujatia? Všetko sa dozviete počas streamovaného koncertu organizovaného už tradične Bratislavským chlapčenským zborom v spolupráci s RTVS.

          • ROZVOJOVÝ PROGRAM PRE ŠTUDENTOV

          • Vážení rodičia, milí študenti,
            na našej škole otvárame možnosť prihlásenia sa do voľnočasového programu pre stredoškolákov: Akadémia veľkých diel

            Ukážková hodina sa uskutoční dňa 14. 9. 202214.00 hod v miestnosti CREJ.
            V prípade záujmu o zapojenie sa do programu je potrebné sa nahlásiť p. Dzurikovej v škole do 21.9.2022.

          • Slávnostné otvorenie školského roka

          • Vážení rodičia a milí žiaci, 

            prázdniny pomaličky končia a začína školský rok. Slávnostné otvorenie školského roka sa uskutoční  5. 9. 2022 o 8.00 pred budovou školy (v prípade nepriaznivého počasia v športovej hale).

            Na základe pokynov MŠVVaŠ SR rodič/plnoletý žiak predkladá prostredníctvom Edupage (žiadosti/vyhlásenia) alebo v papierovej podobe „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ žiaka.

            Po každom prerušení školskej dochádzky v trvaní 5 a viac po sebe nasledujúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) predkladá rodič/plnoletý žiak vyhlásenie opätovne. 

            Prekrytie horných dýchacích ciest respirátorom/rúškom nemusí byť.

             

            Link na tlačivo Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti: https://www.minedu.sk/data/att/24230.pdf

             

            S prianím pekného dňa

            Matúš Chren

            riaditeľ školy

          • Certifikáty kvality

          • Všetky tri projekty eTwinning, ktoré sme realizovali v školskom roku 2021/22 (učiteľky Mgr. Mariana Masnicová a Ing. Mgr. Žofia Dzuriková) získali národné certifikáty kvality. V projekte Ethno sa študenti prímy a sekundy dozvedeli o tradíciách, ľudovej hudbe a umení u nás i v Chorvátsku. V projekte Food Groove terciáni a kvartáni spájali tému jedla s umením a ekológiou, pričom spolupracovali s Rakúskom, Írskom, Španielskom, Moldavskom a Bulharskom. Projekt Fair play? bol zameraný na šport, jeho históriu a etiku. Pracovali na ňom tretiaci spolu s Talianmi a Španielmi. Projekty boli začlenené do školského vyučovania. Pomohli žiakom rozvíjať jazykové i digitálne kompetencie, zvýšiť motiváciu a spájať výučbu s reálnym životom. 

            Ocenenie projektov certifikátmi kvality znamená, že sme odviedli dobrú prácu na celonárodnej i európskej úrovni.  Zúčastneným študentom patrí veľká pochvala! 

             

             

            ​​​​​​​

          • Oznam o voľnom pracovnom mieste

          • Gymnázium, Školská 837, 027 44 Tvrdošín

             

            Pracovné miesto: Upratovačka pre školu

             

            Druh pracovného pomeru

            Pracovný pomer na pracovnú zmluvu.

            Pracovný úväzok

            Plný - 100%, 37,5 hodiny týždenne.

            Kvalifikačné predpoklady

            Nestanovujú sa.

            Náplň práce

            Bežné upratovanie vrátane vynášania odpadkov, čistenie kobercov vysávačom, dezinfekcia sociálnych zariadení, čistenie okien a priestorov školy.

            Platové podmienky

            Nástupný plat v zmysle zákona č. 553/2003 Z. z. o odmeňovaní, v znení neskorších predpisov v závislosti od dĺžky započítanej praxe.

            Požadované doklady

            Žiadosť o prijatie do zamestnania s telefonickým a mailovým kontaktom, profesijný životopis, súhlas uchádzača na použitie osobných údajov pre potreby výberového konania v zmysle zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

            Iné požiadavky

            Zdravotná spôsobilosť.

            Termín podania žiadosti

            Do 5. 8. 2022

            Kontaktná osoba

            Mgr. Matúš Chren

            Telefón

            0907837122

            E-mail

            matus.chren78@gmail.com

             

            V Tvrdošíne dňa 22. 7. 2022

             

                                                                                                                            Mgr. Matúš Chren

                                                                                                                               riaditeľ školy

          • Projekt ENTER - záver

          • Skončil školský rok a zároveň skončil aj náš projekt ENTER, vďaka ktorému sme mohli využívať micro:bity na našej škole. Tí, ktorí programovanie s micro:bitom už skúsili, mi určite dajú za pravdu, že je to zaujímavá skúsenosť.

            Zvládli sme také projekty ako elektronická kocka, kompas, vodováha, meteostanica, komunikácia na diaľku, semafór ... a mnohé ďalšie projekty.

            Práca s micro:bitmi (spolu s bezpečnosťou na nete, aplikáciami Microsoft 365 a programovaniu na www.code.org) nám tiež pomohla zapojiť sa do súťaže programu koordinátorov digitálnych kompetencií 2021/2022, kde sme získali pekné 3. miesto. V novom školskom roku sa teda môžeme tešiť na novú 3D tlačiareň, ktorú určite vyskúšame na hodinách informatiky alebo informatickom krúžku.

            Projekt ENTER bol realizovaný nadáciou Pontis a podporil ho Slovak Telekom.

          • Gymnázdniny 2022

          • Milí rodičia,
            radi by sme pre Vaše mladšie deti ponúkli trojdňový letný komunitný minitábor GYMNÁZDNINY v priestoroch Gymnázia Tvrdošín. Vzhľadom na program sme museli obmedziť vek účastníkov na 5 -10 rokov. Tábor je celkom bezplatný, jediné, čo deti potrebujú, je vlastná strava. Všetky pokyny sú v priloženom dotazníku.

          • Francúzsky jazyk to je láska na celý život


          • "Čím ťažšia je práca, na ktorú v mene lásky venuješ svoje sily, tým väčšie je tvoje nadšenie."
            Antoine de Saint Exupery francúzsky spisovateľ a pilot

            Na celom Slovensku je len JEDNA škola, ktorá má ocenených najviac učiteľov francúzskeho jazyka.
            Tá JEDINÁ škola je Gymnázium v Tvrdošíne.

            Slávnostné oceňovanie sa konalo v júni na Univerzite sv. Cyrila a Metoda v Trnave. Pri príležitosti 30. výročia založenia SAUF – Slovenskej asociácie učiteľov francúzštiny – si pamätnú medailu prevzalo viac než päťdesiat učiteľov FRJ z celého Slovenska.

            Medailu a ďakovný list dostali až dve pedagogičky dlhé roky pôsobiace na gymnáziu v Tvrdošíne: Mgr. Anna Poláčková a Mgr. Veronika Harmatová.

            Veríme, že ich láska k francúzštine a práci s mladými bude inšpirovať nové talenty a otvorí brány všetkým, ktorí sa po francúzsky chcú učiť.

            "Ak chceme dosiahnuť veľké veci, musíme snívať aj konať." Anatole France francúzsky spisovateľ 

          • Odovzdávanie diplomov

          • Dnes naše gymnázium navštívila pani Janka Kostovčáková zo ZMUDRI do škôl a odovzdala študentom

            III.  A a septimy diplomy za absolvovanie programu Ako nenaletieť hoaxom a klamstvám na internete.

            Za milú návštevu srdečne ďakujeme a študentom blahoželáme :)

          • PONOŽKY S MYŠLIENKOU

          • Poznáte CHVÁLONOŽKY? Je tu ďalšia výhoda pre vás! Zliav nikdy nie je dosť, preto prichádza ďalšia. Všetci študenti a učitelia Gymnázia v Tvrdošíne získavajú zľavu 30% na online nákup Chválonožiek na https://chvalonozky.sk/ Stačí zadať zľavový kód "englishstar".

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.