• Správy  z Oravskej knižnice #4

            • Deň detí  knižnici. Na Detskom oddelení sme pre šetky deti pripravili deň plný cien z Kolesa šťastia. Každý, kto 1. júna prinesie na Detské oddelenie svoju obľúbenú knihu, môže si zatočiť kolesom šťastia a vyhrať tak peknú cenu. Ak radi čítate, neváhajte a príďte sa pochváliť a vyhrať pekné záložky, magnetky, hry, alebo členské zadarmo. Detské KOLESO ŠŤASTIA sa už točí.
            • V mesiaci jún sme pre erejnosť a školské skupiny pripraili 3 zaujímaé výstavy:
              • Na Detskom oddelení je pripravená výstava Leporelo #STOPONLINEGROOMING. Je to zaujímavá edukačná výstava, ktorú vám ponúkame v spolupráci s IPčkom. Je na aktuálnu tému kampane STALO SA TO, ktorá poukazuje na fenomén kybergroomingu, sexuálneho zneužívania a vykorisťovania mladých ľudí v online priestore.
              • Na vonkajšej terase na Oddelení beletrie nájdete od 4. júna výstavu Chránené vtáčie územie Horná Orava a Život v Záchrannej stanici v Zázrivej. Výstavy pre vás pripravila naša knižnica v spolupráci so Správou CHKO Horná Orava a Záchrannou stanicou pre zranené živočíchy v Zázrivej.
              • V spoločenskej a výstavnej miestnosti na II. poschodí je pripravená interaktívna výstava Andrey Nociarovej Mirjanskej s názvom Dialóg. Veľkoformátové maľby na plátno prezentujú ľudské telo, ale aj komunikáciu a jej formy. Výstava bude sprístupnená 4. júna a budete si ju môcť pozrieť do konca júna.
            • Pre školy sme spustili aj súťaž Komora babky Želky. Je to torivá súťaž pre deti 2. a 3. ročníka ZŠ, ktorú sme pripravili v spolupráci so spisovateľkou Katarínou Mikolášovou. Úlohou detí je dotvoriť alebo ilustrovať príbeh podľa lastnej fantázie a vyhrať tak zaujímavé vecné ceny. Súťaž trá do 21. júna. Všetky info nájdete tu: https://oraskakniznica.sk/sutaz-komora-babky-zelky/
            • Pre verejnosť a starších žiakov a stredoškolákov pripravujeme aj júnové popoludňajšie akcie po 16-tej hodine:
              • Na Medarda 8. júna popoludní to bude beseda Kde bolo, tam bolo spojená s autorskou čítačkou a autogramiádou Jozefa Medarda Slovíka a jeho víťaznej Knihy Oravy 2020 Gorazd Karol a zázračná bylina. Hosťom besedy bude aj ilustrátor Miroslav Knap.
              • V utorok podvečer 29. júna privítame na terase beletrie cestovateľa Tomáša Točeka, ktorý bude rozprávať o dvoch najkrajších trekoch po Islande Laugavegur a Fimmvörðuháls. Súčasťou podujatia Island s batohom bude aj premietanie fotografií z treku.
          • IQ olympiáda - výsledky

          • Celkom sa v kategórii Kategórii B (2. stupeň ZŠ a zodpovedajúce ročníky osemročných gymnázií) do súťaže zapojilo 9 222 riešiteľov, z toho v našom kraji 1464.

            Medzi 75% najlepších riešiteľov školského kola patria:


            1.     Zumrik, Timotej     kvarta     (kvantil - kraj 95.01, kvantil - celkom 95.05)     
            2.     Kováč, David     tercia    
            3.     Zumrík, Thomas     tercia  
            4.     Holubčíková, Michaela     tercia    
            5.     Kojdová, Marianna     príma    
            6.     Jaško, Tibor     sekunda   
            7.     Jarošova, Alexandra     sekunda

            Uznanie a pochvala patrí aj ďaším, ktorí sa zapojili do súťaže:

            Drndášová  Nela príma, Ferenčíková Sabína sekunda, Laurinčíková Stela sekunda, Lukáčiová Zuzana príma, Slimáková Ema príma, Žilincová Ema sekunda     

          • LEPŠÍME SA, VŠETCI SPOLU...

          • V hodnotení INEKO, ktoré každoročne zostavuje rebríček najúspešnejších škôl v rámci jednotlivých krajov, sme výrazne postúpili a umiestnili sa lepšie ako niektoré okolité gymnáziá. Aktuálne sme v zelenej zóne – škola s dobrými výsledkami žiakov.

            A čo sa hodnotilo? Napríklad aj mimoriadne výsledky študentov vo vybraných súťažiach, predmetových olympiádach, medzinárodných projektoch a programoch, prijímanie na vysoké školy, maturita...
                                                                                               

                                                                                                                   TEŠÍME SA, SPOLU S VAMI...

          • Nadpis

          • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

            Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.