• Škola priateľská k deťom - hodina so školským koordinátorom Unicefu

          • V stredu 15.2. 2023 nás po prvýkrát navštívil školský koordinátor Unicefu p. Filip Mroč. Oboznámil študentov s prácou Unicefu a formami pomoci deťom. V tomto roku sa aktivity Unicefu zameriavajú na duševné zdravie detí prostredníctvom projektu Ježkoviny či zbierky Modrý gombík. Nebuďme ľahostajní a pomôžme!

          • Florbalový turnaj o pohár riaditeľa školy

          • Dnes sa ukončil turnaj o pohár riaditeľa školy.

            Umiestnenie:

            Starší žiaci

            1. miesto - tím triedy kvinta

            2. miesto - tím tried septima/III. A

            3. miesto - tím tried sexta/II. A

            Mladší žiaci

            1. miesto - tím triedy tercia

            Víťazom srdečne gratulujeme a ostatným tímom ďakujeme za krásny športový zážitok.

          • Školský ples

          • Už viete, ako  a s kým strávite ,,Valentína"? Pozývame všetkých študentov gymnázia na Valentínsky ples.

          • Biblická olympiáda 21. ročník

          • Vo štvrtok 2. februára 2023 sa uskutočnilo školské kolo Biblickej olympiády. Cieľom olympiády je prostredníctvom spoznávania biblických postáv a udalostí vychovávať mladých ľudí k hodnotám a medziľudským vzťahom. Súťažilo sa v dvoch kategóriách. 1. kategória - žiaci druhého stupňa ZŠ (príma - kvarta) a 2. kategória - žiaci SŠ (kvinta - sexta).

            Poznáme mená víťazov:

            1. kategória - Emka Strážnická 1. miesto, Agátka Hrubcová 2. miesto, Filip Tuhý 3. miesto

            2. kategória - Laura Lujza Habovštiaková 1. miesto, Michal Tuhý 2. miesto, Michaela Holubčíková 3. miesto.

            Víťazom blahoželáme a veríme, že sa im bude dariť aj v dekanátnom kole, kde nás budú reprezentovať ako 3-členné družstvá.

             

          • UNICEF - projekt Ježkoviny

          • UNICEF  Slovensko chce potešiť aj slovenské deti. A tak sa zrodil unikátny projekt JEŽKOVINY venovaný deťom vo veku 6 - 10 rokov.

            V spolupráci so skúsenými slovenskými psychológmi  identifikovali 12 problémov, s ktorými sa deti v tomto veku najčastejšie stretávajú. Na pomoc pri ich riešení prichádza veselý a vynachádzavý spoločník JEŽKO BRUNO.   V dnešnej dobe, kedy tlak na deti rastie, je takýto program  veľmi dôležitý a prínosný.

            JEŽKO BRUNO pomáha deťom prechádzať problémami.

            Ste zvedaví, ako vyzerá program Ježkoviny? Pozrite si video.

          • Získali sme grant na školský projekt

          • Náš projekt Starkí to robili cool, ktorý realizujeme aj cez eTwinning, Grandpa, Let's Eco-sustain the Future, bol vybratý ako jeden z troch najlepších projektov v našom regióne. Svojím HLASOVANÍM môžete ovplyvniť výšku finančnej sumy, ktorá nám bude pridelená z grantu Tesco, Pomáhajme si navzájom. 

          • Škola priateľská k deťom - vianočné aktivity

          • Vianočné trhy ani koncert na podporu detí sa nám nepodarilo uskutočniť. Nevadí. Ak chcete pomôcť  a prispieť na dobrú vec, môžete sa zapojiť do vianočnej kampane Ilustrácie pre život či Balíček pre plné bruško.

            Stačí si vybrať druh pomoci, ktorú chcete podporiť: psychosociálna podpora, šport, vzdelávanie, zdravie pre detičky, zdravie pre mamičky, výživa, hygienické potreby alebo oblečenie. Urobíte radosť nielen sebe, ale aj dieťatku v núdzi, ktorému možno práve VY zachránite život.

            odkazy:

            Darčeky a ilustrácie pre život

            Balíček pre plné bruško

             

             

             

          • Školské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry

          • Opäť sme súťažili - vo vedomostnom teste, transformácii textu, rečníckom prejave. Máme výborné výsledky, výborných študentov.

            Blahoželáme úspešným riešiteľom kategórie A – Emke Fukasovej, Anežke Kurajdovej, Romanke Ballekovej, úspešným riešiteľom kategórie B – Vaneske Hucíkovej, Kristínke Mikundovej, Dianke Jašurovej.

            Blahoželáme k umiestneniu v kategórii A -

            Rebeke Magerčákovej (3. miesto), Klaudii Matušiskovej (2. miesto),

            v kategórii B - Laure Habovštiakovej (3. miesto), Alexandre Matisovej (2. miesto).

            Blahoželáme a držíme palce Anne Márii Hrubcovej a Michaele Holubčíkovej, ktoré budú naše gymnázium reprezentovať ďalej - na krajskej súťaži, pretože sú víťazkami školského kola, každá vo svojej kategórii.

            Ďakujeme všetkým účastníkom, veľmi oceňujeme ich vedomosti a aj odvahu ich prezentovať.

                                                                                                                                              ...s láskou GYMNÁZIUM

          • Olympiáda vo francúzskom jazyku

          • V školskom kole olympiády vo francúzskom jazyku v kategórii 2A boli úspešní dvaja účastníci. Do krajského kola postupuje Samuel Bránický (s výsledkom 60,5 b), ktorý sa umiestnil na prvom mieste. Blahoželáme!

          • Projektová mobilita v nemeckom meste Braunschweig, 7.-13.12.2022

          • Erasmus projekty sú na našej škole veľmi obľúbené. Žiaci majú možnosť získať informácie na zaujímavé témy, spoznať krajiny a ich kultúru, nové miesta a mestá, ľudí, nadviazať nové priateľstvá, zlepšiť si komunikačnú úroveň cudzích jazykov. Nie je tomu inak ani v novom Erasmus+ projekte s názvom Regionálna identita a povedomie v kontexte transeurópskeho procesu integrácie. Projekt začal týždenným pobytom v Nemecku, v meste Braunschweig, kde sa nachádza nemecká partnerská škola, Gymnasium Ricarda Hoch Schule. Žiaci z Čiech, Slovenska a Nemecka prežili spoločný týždeň, počas ktorého pracovali na projektovej téme elektromobilita, ale tiež navštívili zaujímavé miesta, spoznali nových priateľov, komunikovali v nemeckom a anglickom jazyku. Skupina 10 žiakov výborne reprezentovala našu školu, domov si okrem certifikátu účasti doniesli aj množstvo zážitkov a nových skúseností.

          • Prosíme o hlasovanie

          • Terciáni sa zapojili do projektu eTwinning s názvom Grandpa, Let's Eco-sustain the Future. Cieľom projektu je komunikovať so starými rodičmi a hľadať spôsoby, ako žiť čo najviac bezodpadovo, ekologicky a udržateľne. Študenti práve vytvorili šesť jedinečných návrhov loga projektu. Prosíme vás o pomoc pri voľbe najvýstižnejšieho z nich. Ďakujeme. 

            HLASOVAŤ

          • Úspech v tenise

          • Naša Barborka Šašková sa stala majsterkou Žilinského kraja v štvorhre dorasteniek v tenise. Srdečne jej gratulujeme a držíme palce v ďalších súťažiach.

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.