• Okresné kolo v bedmintone SŠ
          • Okresné kolo v bedmintone SŠ

          • V stredu 7.11.2018 sa v športovej hale Gymnázia v Tvrdošíne uskutočnilo okresné kole v bedmintone. V turnaji súťažili chlapci a dievčatá základných a stredných škôl z okresu Tvrdošín. Našu školu reprezentovali žiaci kvinty P. Betušťák a D. Jandura, v kategórii študenti SŠ. Turnaj naši žiaci vyhrali a víťazstvo im zabezpečilo postup na krajské kolo, ktoré sa uskutoční v Martine.

        • Exkurzia Viedeň
          • Exkurzia Viedeň

          • Aj tento rok sme už tradične 26.10. navštívili Viedeň počas štátneho sviatku Rakúska, ktorý sa ináč nazýva aj Deň otvorených dverí múzeí. Mnoho múzeí, historických a kultúrnych miest ponúka návštevníkom v tento deň vstup zdarma. Exkurzia sa na našej škole teší veľkému záujmu a aj tento rok sa jej zúčastnilo 57 študentov a pedagógov našej školy. Navštívili sme zámok Schoenbrunn, Katedrálu sv. Štefana, Národnú knižnicu Rakúska v Hofburgu, známy Hunderwasserhaus, Viedenskú radnicu, Prírodno- historické múzeum, aj zábavný park Práter. Bodku za výletom urobili nákupy v OC Avion v Bratislave. 

        • Najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice
          • Najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice

          • Skutočné knižnice – skutočné vzdelávanie: 100 rokov od vzniku Česko-Slovenska

            V tomto školskom roku sme sa rozhodli pozvať do priestorov našej školy ľudí, ktorým ich mentálne postihnutie nedovolilo prežívať detstvo medzi rovesníkmi – v škole.
            Vznik Česko-Slovenska je ich svetu veľmi vzdialený, preto sme po dohode s vychovávateľkami zvolili pre chlapcov vhodnejšie aktivity. Pre mnohých z nich bolo snom sedieť a vyfotiť sa v lavici, písať prstom svoje meno na interaktívnu tabuľu, súťažiť s deťmi v násobilke. So staršími žiakmi a členmi klubu Aspirateur sme chlapcom prestavili kolektívnu hru kin-ball.  Od chlapcov sme dostali vlastnoručne vyrobený diplom, obrázok a drevené kvetinky.
            Časť z nás teda oslavovala 100. výročie pohybom. Druhá časť sa venovala aktivitám súvisiacim so vznikom Česko-Slovenska. Všetci naši žiaci sú ,,deťmi“ Slovenskej republiky, preto mnohé informácie získané sledovaním českého animovaného filmu Dejiny udatného Československa či výkladom učiteľa dejepisu, boli pre žiakov novinkou. Následne žiaci formou skupinovej práce získané informácie spracovali do podoby komiksu. Výsledkom ich spoločného úsilia bude nástenka s názvom Ilustrované dejiny Česko-Slovenska. 

        • Sladká výhra
          • Sladká výhra

          • Hoci v kalendári - ale aj v prírode -  vládla jeseň, v našej škole vládla atmosféra letná. Po chodbách rozvoniavala zmrzlina a žiaci gymnázia si chladili mlsné jazýčky kopčekmi zmrzliny od výmyslu sveta. Áno, vyhrali sme zmrzlinu aj so zmrzlinárom! Spomedzi štyroch oravských gymnázií sme sa dokázali zapojiť v najväčšom počte do súťaže Oravskej rakety. Oravská raketa je občianske združenie, ktorého cieľom je dlhodobá a systematická podpora občianskej angažovanosti, kritického myslenia a vzdelávania oravských žiakov a študentov tak, aby sme konkurovali svetovej špičke.   Výhra zmrzliny bola len vstupnou bránou. Ďalší – vyšší level - je súťaž o výlet do Dublinu. Podstata zápolenia spočíva v tom, že musíte vo svojom okolí identifikovať akýkoľvek problém. Následne vymyslíte jeho riešenie a pokúsite sa ho aj reálne vyriešiť. Našu školu zastupujú v súťaži štyri tímy. Viac informácií môžete nájsť na stránke oravskej rakety.
             

        • Moja story, tvoja story
          • Moja story, tvoja story

          • Pod týmto názvom v apríli 2018 odštartoval ,,modrý operátor“ druhý ročník motivačnej roadshow určenej žiakom stredných škôl. Dva mesiace žiaci Gymnázia Tvrdošín poctivo každý deň esemeskovali, aby získali víťazstvo v kategórii škôl do 250 žiakov v Žilinskom kraji. Dňom D bol 9. október 2018. Ambasádori Tomi Kid, Laci Strike, Strapo a Janka Schweighoferová predstavili stredoškolákom svoje životné príbehy. Nechýbala ukážka ich speváckeho, tanečného, boxerského umenia či rady o tom, ako lacno cestovať. Diskusia otvorila študentom priestor na ich zvedavé otázky. Tri hodiny spoločne stráveného času zameraného na boj s prekážkami ukončila autogramiáda.
              

        • Dejepisná súťaž k 100. výročiu Martinskej deklarácie
          • Dejepisná súťaž k 100. výročiu Martinskej deklarácie

          • Dňa 26. 10. 2018 sa žiaci nášho gymnázia Dominika Magerčáková a Marián Dzurik zúčastnili dejepisnej súťaže k 100. výročiu Martinskej deklarácie, ktorú pripravil odbor školstva a športu Úradu Žilinského samosprávneho kraja. V konkurencii 36 tímov zo Žilinského kraja sa naši žiaci umiestnili na prvom mieste.

        • Moja story, tvoja story
          • Moja story, tvoja story

          • Nenechaj sa odradiť od diskusie so zaujímavými ľuďmi, ktorí majú čo povedať. V utorok 9. októbra príde na našu školu O2 Roadshow, o ktorú sme sa našou ativitou sami zaslúžili. Stretneme sa v športovej hale so známymi postavami slovenského šoubiznisu. Prines si so sebou mobilný telefón na fotografie a otázky.

            videopozvánka na roadshow

        • Deň európskych jazykov
          • Deň európskych jazykov

          • Dňa 26.9.2018 sa naša škola zapojila do osláv Dňa európskych jazykov. Nakoľko sa na našej škole vyučuje spolu so slovenským jazykom 6 európskych jazykov - slovenský,anglický, nemecký, španielsky, francúzsky a ruský, mimochodom najviac v regióne, pripomíname si tento sviatok každoročne. Popri rôznych aktivitách na hodinách cudzích jazykov sme tento rok pripravili pre našich študentov prezentácie o dôležitosti ovládania cudzích jazykov. Našu školu v tomto šk.roku navštevuje zahraničná študentka Eleonóra z Talianska (cez organizáciu AFS), ktorá spolužiakom porozprávala o talianskych školách, o jej motivácii učiť sa cudzie jazyky ako aj rozhodnutí prísť na Slovensko. Ďalšiu prezentáciu si pripravila študentka kvinty, Marjam z Rakúska, ktorá Gymnázium v Tvrdošíne navštevuje od minulého školského roku. Rozpráva štyrmi jazykmi, o čom počas prezentácie porozprávala svojim spolužiakom. Poslednú prezentáciu si pripravila Mirka, študentka oktávy A, ktorá strávila minulý školský rok na strednej škole v USA, v štáte Ohio. Aj jej skúsenosti a zážitky boli pre študentov veľmi zaujímavé a motivujúce. Počas dní od 24.-28.9. prebieha na našej škole aj intenzívny kurz anglického jazyka pod názvom English week, kde deti absolvujú denne šesť hodín angličtiny s anglickými lektormi Mathew a Emmou. Tento kurz je u detí veľmi obľúbený a vďaka lektorom aj nesmierne podnetný a zaujímavý.
             Marianna Hrubcová, PK cudzích jazykov

          • Deň otvorených dverí

          • Gymnázium v Tvrdošíne srdečne pozýva žiakov 5. a 9. ročníka ZŠ, rodičov, učiteľov a výchovných poradcov na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční v pondelok 30.1.2017 od 8.00hod. do 16.00hod. v priestoroch Gymnázia na Školskej 837 v Tvrdošíne.

            Ide o tradičnú akciu, ktorou predstavujeme školu nielen záujemcom o štúdium a ich rodičom, ale i širokej verejnosti.

            Na Vašu návštevu sa tešia žiaci a zamestnanci gymnázia.

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.